Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/05/2015

​Οι αντικρουόμενες διαρροές σχετικά με την πορεία της Ελληνικής διαπραγμάτευσης, καθώς και οι δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Fed, μονοπώλησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε μικτά πρόσημα.

Στην Ευρώπη, οι διάφορες διαρροές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και η απόσταση που φαίνεται να υπάρχει στις απόψεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν το Γερμανικό DAX και το Γαλλικό CAC σε απώλειες κατά 0.79% και 0.86%.

Θετική εξαίρεση στο γενικότερο Ευρωπαϊκό κλίμα αποτέλεσε ο Βρετανικός FTSE, ο οποίος επηρεαζόμενος από την οριακή άνοδο στο πετρέλαιο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη κατά 0.11%.

Η αβεβαιότητα αποτέλεσε για άλλη μια συνεδρίαση το κύριο χαρακτηριστικό στη λεωφόρο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης διεύρυνε τις απώλειες τις τελευταίες ώρες διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 1.69%. Ο συναλλακτικός όγκος παρέμεινε σε κανονικά επίπεδα αγγίζοντας τα 92 εκατ. Ευρώ, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κατέγραψαν οριακή πτώση, με την απόδοση του διετούς να διαμορφώνεται στις 23.51 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές αγνόησαν την περεταίρω μείωση στην εβδομαδιαία μέτρηση των επιδομάτων ανεργίας κατά 7.000 και επικεντρώθηκαν στις διάφορες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που αφήνουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.2%, 0.17% και 0.13%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το κλίμα είναι βελτιωμένο στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.43% και 0.36%, αντίστοιχα, με τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, σημειώνοντας οριακές απώλειες κατά 0.01%, 0.09% και 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0948), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7141), καθώς και το Γιέν Ιαπωνίας (135.63).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η ενδιάμεση μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στις ΗΠΑ, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εκδίδει το πρακτορείο Reuters σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top