ΒΟΜΒΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η παρακράτησή της

​Ανατροπές φέρνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την απόφαση που βγήκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η επιβολή έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ το χρόνο κρίθηκε αντισυνταγματική.

Με βάση λοιπόν την απόφαση αυτή το κράτος πρέπει να σταματήσει αμέσως την παρακράτηση της εισφοράς, όμως δεν έχει αναδρομική ισχύ , καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνώρισε ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στα Ταμεία.

Η απόφαση αυτή είναι δεσμευτική και πρακτικά οδηγεί σε αυξήσεις των συντάξεων , αφού δεν θα γίνεται πλέον η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε πρώτη φορά το 2011 και ίσχυσε αναδρομικά και για τα εισοδήματα του 2010, ενώ παρακρατείται από τις συντάξεις με συντελεστή 1% - 4% σε κλιμακούμενο ποσοστό, ανάλογα με το ύψος των συντάξεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top