Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 27/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Τα ανάμικτα μακροοικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ και οι διευρυμένες απώλειες στο αργό πετρέλαιο, κυριάρχησαν στη χθεσινή ��ιδησεογραφία, οδηγώντας την πλειονό��ητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε πτώση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το κλίμα παρέμεινε υποτονικό μετά την αργία της Δευτέρας, καθώς οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία καθώς και η πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, επιβάρυναν την επενδυτική διάθεση. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 1.61% και 0.66%, ενώ οι απώλειες στο αργό οδήγησαν τον Βρετανικό FTSE σε πτώση κατά 1.18%.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης αποτέλεσε την εξαίρεση στο Ευρωπαϊκό κλίμα, καθώς ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη κατά 1.05%, εν μέσω εικασιών για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Ο καθαρός συναλλακτικός όγκος όμως, δεν ξεπέρασε τα 52 εκατ. Ευρώ, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική κλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με το διετές να ξεπερνάει κάποια στιγμή μάλιστα τις 25 ποσοστιαίες μονάδες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απόφαση της ΕΚΤ για την ανανέωση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA προς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στις ΗΠΑ, τα βελτιωμένα στοιχεία για την αγορά ακινήτων σε συνδυασμό με την οριακή υποχώρηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed, έδωσαν ώθηση στο δολάριο και οδήγησαν σε απώλειες τους βασικούς δείκτες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ίσως προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 1.04%, 1.11% και 1.03%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, παρατηρούνται ανάμικτες τάσεις, καθώς στο Χόνγκ Κόνγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0.72%, ενώ στην Ιαπωνία ο Nikkei επωφελούμενος από τις διακυμάνσεις στο Γιέν, ενισχύεται κατά 0.17%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ διορθώνει από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.45%, 0.25% και 0.30% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0922), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7085) και το Ιαπωνικό Γιέν (134.25).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο δείκτης για το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, στις 12:55 GMT, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνοδος των G7.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top