Και άλλο αλαλούμ Βαρουφάκη: Μέσα σε δύο ώρες πήρε πίσω το φόρο στα ΑΤΜ!

«Αδειάζει» με ανακοίνωση τον εαυτό του: Τέθηκε από τους δανειστές και απορρίφθηκε! Πρ. ανάρτηση: 14.39

Και άλλο αλαλούμ Βαρουφάκη: Μέσα σε δύο ώρες πήρε πίσω το φόρο στα ΑΤΜ!

Ορθά και κοφτά διέψευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης… τον εαυτό του περί μικρού φόρου στα ΑΤΜ, περίπου δύο ώρες αφού o ίδιος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να φορολογηθούν οι αναλήψεις μέσω ATM, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να δοθούν κίνητρα για να χρησιμοποιούν οι πολίτες πλαστικό χρήμα!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι «μπορεί να μπει ένας μικρός φόρος για αναλήψεις από τα ΑΤΜ, με στόχο να αυξηθεί η χρήση του πλ��στικού χρήματος».

Αφού επικράτησε ένας μίνι… πανικός, ο κ. Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του… άδειασε τον Γιάνη Βαρουφάκη!

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, και το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανάψει «κόκκινο» για το ενδεχόμενο να μπει φόρος στα ΑΤΜ.

Τι άλλο είπε ο κ. Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το αν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να επιβληθεί φόρος και στις καταθέσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Ποτέ των ποτών δεν θα γίνει αυτό».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην φορολόγηση των κρυφών, αδήλωτων και αφορολόγητων καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό ή και σε τράπεζες του εσωτερικού, επισημαίνοντας ότι οι φόροι – πρόστιμο για τη νομιμοποίησή τους θα είναι δύο.

Συγκεκριμένα, για τις καταθέσεις που έχουν γίνει μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες στο εξωτερικό, ο φόρος θα είναι 15%, ενώ για τις καταθέσεις που έχουν αποκρυβεί στην Ελλάδα, η πρόταση είναι ο φόρος να διαμορφωθεί στο 30% του ποσού.

Το σχετικό νομοσχέδιο μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες .

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «παρωχημένο» και «αναχρονιστικό» τον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα και προανήγγειλε διαβούλευση δύο εβδομάδων για το θέμα.

Όπως είπε, θα έχει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και υπογράμμισε την ανάγκη κατάργησης του κριτηρίου του κυβισμού των οχημάτων, ως βάση για τη φορολόγησή τους.

Μία από τις προτάσεις μάλιστα του υπουργείου, θα μπορούσε να είναι η φορολόγηση να γίνεται με βάση την εργοστασιακή αξία, η οποία θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο της εργοστασιακής αξίας στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο Γ. Βαρουφάκης προανήγγειλε ακόμα αλλαγές στον ΕΦΚ στα καύσιμα κίνησης, ενώ σημείωσε ότι παραμένει ζωντανή η πρόταση για μειωμένο συντελεστή με πιστωτική κάρτα, διευκρινίζοντας ότι καθώς το κοινοτικό δίκαιο δεν επιτρέπει δύο συντελεστές ΦΠΑ για το ίδιο προϊόν, το υπουργείο αναζητά επιστροφή της διαφοράς μέσω άλλης φορολογίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top