Ο Γ. Μιχελής νέος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ

«Κόπηκε» από την Εθνική και βρήκε αλλού θέση

Ο Γ. Μιχελής νέος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ

Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ διορίστηκε ο Γ. Μιχελής, μετά την παραίτηση της Α. Σακελλαρίου και η θητεία του θα διαρκέσει μέχρι την 30η Ιουνίου 2017.

Ο κ. Μιχελής, ήταν πρώην δήμαρχος Σκοπέλου και μάλιστα η κυβέρνηση ήθελε να τον τοποθετήσει διευθύνοντα σύμβουλο στην Εθνική.

Έφυγε λοιπόν από την Φρανκφούρτη, όντας βέβαιος ότι η ΕΚΤ έχει εγκρίνει τον διορισμό του, όμως όταν προσγειώθηκε έμαθε τελικά ότι κόπηκε από την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έτσι, χθες, ανακοινώθηκε και επίσημα ο διορισμός του στο τιμόνι του ΤΧΣ και πλέον θα διαπραγματεύεται με εκείνους που τον… «έκοψαν» από την Εθνική.

Ο κ. Γ. Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Έχει διατελέσει επίσης Διοικητικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των Η.Π.Α. και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top