Γ. Ρωμανιάς: «Οι δανειστές ζητούν συντάξεις των 320 ευρώ»

«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση»

Γ. Ρωμανιάς: «Οι δανειστές ζητούν συντάξεις των 320 ευρώ»

​Για αξιώσεις των δανειστών, πολύ χειρότερες από εκείνες που είχαν αποτυπωθεί στο mail Χαρδούβελη, όσον αφορά στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, οι θεσμοί ζητούν αύξηση των ορίων ηλικίας από 1η Ιανουαρίου του 2016 στα 67 έτη για τη λήψη ολόκληρης σύνταξης και στα 62 για τη λήψη μειωμένης σύνταξης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι απαιτούν η κύρια σύνταξη να υπολογίζεται ανάλογα με τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες έχει καταβάλει ο κάθε ασφαλισμένος κατά τον εργασιακό του βίο, κάτι που θα είχε σαν συνέπεια η κατώτατη σύνταξη να διαμορφωθεί στα 300 – 320 ευρώ.

Ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε επίσης ότι αν αυξάνονταν από 1η Ιανουαρίου 2016 τα συνταξιοδοτικά όρια, τότε 300.000 άτομα με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αναμένεται να καταθέσουν αίτηση για συνταξιοδότηση, προκαλώντας πανικό στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την κυβέρνηση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων από 1/1/20026.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top