ΔΕΙΤΕ τι θα ακριβύνει με την πρόταση των θ��σμών για τον ΦΠΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η πρόταση των θεσμών για τον ΦΠΑ, φέρνει ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα:

-ο συντελεστής στον οποίο υπάγονται σήμερα τα φάρμακα, τα θέατρα, οι εφημερίδες, τα βιβλία και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων θα αυξηθεί από το 6,5% στο 12%. Σημαντική θα είναι η επιβάρυνση και των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία καλύπτουν και το μεγαλύτερο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλισμένων.

-μειώσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται σήμερα στο 13% και θα μεταφερθούν στον νέο μειωμένο συντελεστή 12%. Για παράδειγμα, βασικά είδη διατροφής όπως το γάλα και το ψωμί θα έχουν μια μείωση τιμής (εφόσον η μείωση περάσει αυτούσια στην τελική τιμή) της τάξης του 0,9%

-καμία μεταβολή στις τιμές των προϊόντων που σήμερα υπάγονται στον κανονικό συντελεστή 23%

Σημειώνεται ότι δεδομένη θεωρείται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων κατά 30% συντελεστών που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου. Από την κατάργηση αυτή στα νησιά θα επέλθει ένα σοκ ανατιμήσεων λόγω των εξής αλλαγών:

-τα φάρμακα, ξενοδοχεία, εφημερίδες, βιβλία και θέατρα θα μεταταχθούν από το 5% στο 12%

-τα τρόφιμα, η εστίαση κα�� το ηλεκτρικό ρεύμα θα μεταταχθούν από το 9% στο 12%

-όλα τα προϊόντα που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή (π.χ. αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) θα μεταταχθούν από το 16% στο 23%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top