ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: «Σκοτάδι» στους συντελεστές-Φοβούνται αυξήσεις οι καταναλωτές

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Star

Η μάχη για τον συντελεστή του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια "φουντώνει" στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Σακελλαρίδη, «η πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να υπάρχει ένας χαμηλός συντελεστής στο 7%, για τα τρόφιμα, έτσι ώστε να υπάρξει μια αναδιανεμητική επίδραση υπέρ των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, να υπάρχει ένας φορολογικός συντελεστής στο 14% και ένας φορολογικός συντελεστής στο 22%. Υπάρχουν πιέσεις για την ενέργεια, να αυξηθεί στον μεγαλύτερο συντελεστή, κάτι που όμως δεν το συζητάμε».

Στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε εξηγήσεις από τον Παναγιώτη Λαφαζανη για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ.Λαφαζάνης δεν απάντησε για τον ΦΠΑ και περιορίστηκε να πει ότι, δεν θα δεχτεί καμιά αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια ώρα με ερώτηση που υπογράφουν 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τι προτίθεται να κάνει, για να εξαλείψει την άνιση μεταχείριση που επέφερε μεταξύ άλλων, η κατάργηση των επτά κλιμακίων χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και η αντικατάσταση τους με δυο κλιμάκια, κίνηση που επιβάρυνε τους μικρούς καταναλωτές.

Δείτε επίσης:

-Η Κομισιόν «αδειάζει» την κυβέρνηση:"ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ στην Ελλάδα"

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top