Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 20/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 20/05/2015

​Οι δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχο της ΕΚΤ καθώς και οι αυξημένες διακυμάνσεις στις ισοτιμίες του Ευρώ, οδήγησαν σε μικτές τάσεις τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και σε διευρυμένες απώλειες για το αργό πετρέλαιο.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι δηλώσεις του ανώτατου αξιωματούχου της EKT, Benoit Coeure, σχετικά με πιθανή επιτάχυνση του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στους επόμενους μήνες, ήταν αρκετές να δώσουν ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες και να οδηγήσουν σε διευρυμένες απώλειες το Ευρώ. Σαν αποτέλεσμα, οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.38%, 2.23% και 2.09%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε της συναλλαγές με άνοδο κατά 2.59%, καθώς υπήρξαν ενδείξεις για πιθανή θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρξε και ήπια αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ σχετικά με την ανανέωση του έκτακτου μηχανισμού ELA προς τα Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, ενώ οι εξαιρετικές επιδόσεις του κατασκευαστικού κλάδου που κατέδειξαν οι ενάρξεις κατοικιών, θόλωσαν περισσότερο το τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Σε αυτό το πλαίσιο οι NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.17% και 0.6%, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο κατά 0.07%.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρέμειναν οι μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς η διόρθωση στο αργό οδήγησε τον Hang Seng σε απώλειες κατά 0.45%, ενώ στον αντίποδα ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0.85%, επωφελούμενος από τη βελτιωμένη μέτρηση στο ΑΕΠ της Ιαπωνίας.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνεχίζει να διολισθαίνει σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, υποχωρώντας κατά 0.67%, 0.50% και 0.36% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1075), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7153) και το Γιέν Ιαπωνίας (134.08).

Στο σημερινό οικονομικό ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των πρακτικών για τις τελευταίες συνεδρίασες των Κεντρικών Τραπεζών Αγγλίας και ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:30 και 18:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top