ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα-Όλα όσα πρέπει να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι

Δείτε τι γίνεται σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων

ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα-Όλα όσα πρέπει να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι

​Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα του 2015, ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος, σύμφωνα με τον ΟΓΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του taxisnet (www.gsis.gr) και αφού έχουν υποβάλει (οριστικοποιήσει) τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Η αίτηση - δήλωση του εντύπου Α21 συμπληρώνεται από τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), ο οποίος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, σε διάσταση, άγαμος/η, επίτροπος) κατά την ημερομηνία υποβολής της.

Κατά τη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

Ο υπόχρεος - αιτών έχει την ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης των στοιχείων της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης (έντυπο Α21). Μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών πρέπει να εκτυπώσει το έντυπο και να προβεί σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε.

Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21, θα πρέπει ο υπόχρεος να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21). Επίσης, σε περίπτωση πραγματικής μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου (απόκτηση τέκνου, έναρξη ή λήξη σπουδών τέκνου/ων, κ.λπ.) θα πρέπει, έγκαιρα και όχι πέραν της ληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, να προβαίνει σε συμπλήρωση - τροποποίηση των στοιχείων της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr).

Σημειώνεται ότι, όσοι έχουν την επιμέλεια (επίτροποι) ορφανών και από τους δύο γονείς τέκνων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) μέσω ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο taxisnet (www.gsis.gr).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top