Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 19/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Ανοδικά κινήθηκε η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώ�� και το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την Fed να κυριαρχούν στην ειδησεογραφία.

Στην Ευρώπη, οι βασικοί δείκτες δέχτηκαν ώθηση από τη διόρθωση στην οποία προχώρησε το Ευρώ, αλλά και από τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας, ιδίως μετά τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κομισιόν προς την εξεύρεση λύσης. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.12%, 0.6% και 0.3%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης αναίρεσε τα αρχικά κέρδη και κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με άνοδο κατά 1.62%, με τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Παράλληλα όμως, ο συναλλακτικός όγκος περιορίστηκε στα 66 εκατ. Ευρώ, ενώ η αγορά ομολόγων δεν επέδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό με τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι αποδόσεις του διετούς και του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνονται στις 24.14 και 11.42 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις ΗΠΑ, ήταν αρκετή μια δήλωση του προέδρου της Chicago Fed, Charles Evans, σχετικά με πιθανή αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων από το επόμενο έτος, για να δώσει ώθηση στις χρηματιστηριακές αγορές και να οδηγήσει τους S&P 500 και Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά. Αξιοσημείωτη ήταν και η άνοδος στη μετοχή της Apple inc. κατά 1.2%, μετά από τις δηλώσεις του ακτιβιστή επενδυτή Carl Icahn, ενός από τους βασικούς μετόχους της εταιρίας, ότι η μετοχή είναι κατά 86% υποτιμημένη. Σαν αποτέλεσμα των ανωτέρω, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.14%, 0.6% και 0.3%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το θετικό κλίμα παραμένει στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.19% και 0.82%, αντίστοιχα, ενώ τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ήπιες διακυμάνσεις σήμερα το πρωί, καθώς ενισχύεται κατά 0.03% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1318), υποχωρεί κατά 0.04% έναντι της Βρετανικής Στερλίνας (0.7226), ενώ παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με το Γιέν Ιαπωνίας (135.75).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή για την Ευρωζώνη, καθώς και ο δείκτης για το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ που εκδίδει η Redbook, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:55 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top