Ο Βαρουφάκης… μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα μας! Τίποτα δεν θα μένει κρυφό από την εφορία!

Διαζύγια, δάνεια και περιουσιακά στοιχεία στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ

Ο Βαρουφάκης… μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα μας! Τίποτα δεν θα μένει κρυφό από την εφορία!

​Μπορεί κάποτε το διαζύγιο να είχε κάποιο όφελος φορολογικά... Τώρα όμως δεν συμφέρει, ούτε να χωρίσεις! Στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χώριζαν εικονικά, προκειμένου να αποκομίσουν φορολογικά οφέλη, αλλά αυτό αλλάζει, αφού όσοι δηλώνουν χωρισμένοι, θα πρέπει και να το αποδείξουν, προσκομίζοντας στο μητρώο της εφορίας τους, τα απαραίτητα έγγραφα.

Όσο για τη διατροφή που κάποτε αποτελούσε τεκμήριο και αυτό... τώρα δεν ισχύει. Πλέον με τον καινούριο φορολογικό νόμο, ούτε είναι εισόδημα γι' αυτόν που τη λαμβάνει, ούτε έξοδο γι' αυτόν που την δαπανά. Άρα λοιπόν, η διατροφή είναι πλέον ...άκυρη, δεν μας ενδιαφέρει.

Από την εφορία δεν πρόκειται να γλιτώσουν και όσοι έχουν πάρει στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, τα οποία αποτελούν κι αυτά τεκμήριο.

Μέχρι τώρα πολλοί, προκειμένου να αποφύγουν το τεκμήριο απέκρυπταν τα δάνειά τους. Φέτος όμως, το υπουργείο οικονομικών πήρε από τις τράπεζες αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την αποπληρωμή των δανείων και θα γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση. Με λίγα λόγια, κανείς δεν θα μπορεί να κρύψει τίποτα.

Ένας φορολογούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δηλώσεις όλων των προηγούμενων ετών, για να καλύψει τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Θέλει όμως προσοχή, γιατί φέτος θα γίνεται αυτόματος υπολογισμός βάσει των εισοδημάτων, που έχουν εμφανίσει οι φορολογούμενοι στις προηγούμενες δηλώσεις.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top