Στην τελική φάση οι διαπραγματεύσεις: νέο Brussels Group σήμερα!

Στενεύουν τα περιθώρια για την ρευστότητα

​Με τα περιθώρια της ρευστότητας να στενεύουν και την γκρίνια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζεται, μπαίνει η κυβέρνηση στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων, με ορόσημο την 21η Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής.

Εντός της ημέρας αρχίζει νέος γύρος συνομιλιών στο Brussels Group, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση χρημάτων. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, «πυρετός» συσκέψεων επικράτησε μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις λεπτομέρειες των ελληνικών προτάσεων, οι οποίες εστι��ζονται στον ΦΠΑ και τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα μπορούσε να δεχθεί υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 19% υπό την προϋπόθεση της εξαίρεσης των λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ παραμένουν οι δυσκολίες σε σχέση με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη, στη Ρίγα τ��ς Λετονίας, η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των πολιτικών διεργασιών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, ενώ έχει δηλώσει την επιθυμία της και για ένα έκτακτο Eurogroup.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top