Νέα περαίωση φέρνει το ΥΠΟΙΚ για όσους είχαν αποκρύψει εισοδήματα

Σχέδιο «οικειοθελούς συμμόρφωσης» με απαλλαγή από πρόστιμα

Σχέδιο "οικειοθελούς συμμόρφωσης" προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο οι φορολογούμενοι που δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα στο παρελθόν θα μπορούν τώρα να τα δηλώσουν και μάλιστα χωρίς να τους επιβληθεί κάποια τιμωρία ή πρόστιμο, είτε με αρχικές είτε με συμπληρωματικές δηλώσεις οικειοθελώς. Θα επιβάλλεται μόνο ο προβλεπόμενος φόρος της κάθε χρονιάς χωρίς να γίνεται επιβολή προσαυξήσεων ή προστίμων.

Το κράτος αναζητεί χρήμα και μάλιστα γρήγορα και πολλοί ελπίζουν ότι αυτή η ρύθμιση θα φέρει έσοδα.

«Θα ωφελήσει λίγους και εκλεκτούς. Υψηλά εισοδήματα που δεν δηλώθηκαν, χρήματα που ενδέχεται να βρίσκονται στο εξωτερικό. Στους χαμηλόμισθους και μεσαίου εισοδήματος φορολογούμενους συνήθως φαίνονται τα εισοδήματά τους» δηλώνει ο φοροτεχνικός κ. Ζιώγας στο Star.

Όποιος μπει σε αυτή τη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αρχικής ή συμπληρωματικής του δήλωσης.

«Για μια ακόμα φορά το υπουργείο Oικονομικών επιβραβεύει τους μη ειλικρινείς φορολογούμενους δίνοντας μία εν μέρει φορολογική αμνηστία σε όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα μη χρεώνοντάς τους πρόστιμα και προσαυξήσεις. Με αυτόν τον τρόπο το σίγουρο είναι ότι δεν διαμορφώνουμε φορολογική συνείδηση και λέμε στον κόσμο μην πληρώσεις γιατί στο μέλλον κάτι θα βγει από το οποίο θα έχεις όφελος» δηλώνει ο φοροτεχνικός κ. Ζιώγας στο Star.

Στις καινοτομίες της ρύθμισης περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι στο πρόγραμμα οικειοθελούς συμμόρφωσης ο φορολογούμενος θα μπορεί να ενταχθεί ακόμα και αν του έχει επιδοθεί φύλλο ελέγχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top