Βόμβα Βαρουφάκη: «Μας λένε να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ»

«Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά»-Πρώτη ανάρτηση: 13/05/2015 23:16

Βόμβα Βαρουφάκη: «Μας λένε να κατεβάσουμε όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ»

​Το μέγεθος των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε εφοριακούς που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να κατεβάσει όλους τους μισθούς στα 700 ευρώ, τονίζοντας ωστόσο ότι «απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».

2294064.jpg

«Η διαπραγμάτευση αυτή βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο πιο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Ξέρετε, όμως, τι αποκρούουμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις; Να σας πω ποιο είναι το επιχείρημα για εσάς; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε» ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

2294084.jpg

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη βόμβα που εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τετάρτης λέγοντας «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», ο υπουργός απάντησε: "Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο»".

2294075.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top