Bild: Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία. Θα τη σώσει το Geuro;

«Μπορεί να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες από σήμερα»

Bild: Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία. Θα τη σώσει το Geuro;
«Μπορεί το Geuro να σώσει την Ελλάδα;» αναρωτιέται η Bild σε δημοσίευμά της όπου υποστηρίζει ότι ένα δεύτερο νόμισμα θα μπορούσε να επιλύσει την οικονομική κρίση.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών της χρεοκοπίας και παραθέτει την ιδέα-πρόταση του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank, Τόμας Μάγερ που προβλέπει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει τη χρεοκοπία και να παραμείνει στο ευρώ, πληρώνοντας τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές (IOUs).
bilddddddd.jpg
Όπως αναφέρει η Bild, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις του Μάγερ, ένα τέτοιο παράλληλο νόμισμα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Η Αθήνα θα μπορούσε να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Το Geuro θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η κυβέρνηση θα έπρεπε απλά να τυπώσει τα νέα χαρτονομίσματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

To δημοσίευμα τονίζει στη συνέχεια ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αρνείται επισήμως πως τέθηκε τέτοια πρόταση​ στον ίδιο, ωστόσο η Bild εκτιμά ότι η έλλειψη χρημάτων θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση να εισάγει το Geuro και μάλιστα «πιο γρήγορα απ’ ότι είναι επιθυμητό».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top