Θολό το τοπίο γύρω από την επαναφορά του κατώτατου μισθού με νόμο

Οι δανειστές λένε «όχι», η κυβέρνηση το σκέφτεται

Θολό το τοπίο γύρω από την επαναφορά του κατώτατου μισθού με νόμο

​Θολό είναι το τοπίο όσον αφορά στις τελικές αποφάσεις που θα πάρει η κυβέρνηση για την επαναφορά ή όχι του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο, όπως είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Πάγια απαίτηση των δανειστών είναι να μην υπάρξει αύξηση του κατώτερου μισθού και από ότι φαίνεται, ίσως το εν λόγω νομοσχέδιο να μεταφερθεί όπως και άλλα (βλ. ΕΝΦΙΑ, επαναφορά 13ης σύνταξης), στο μέλλον.

Ήδη το εν λόγω νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας έχει παγώσει και η κυβέρνηση δεν το φέρνει στη Βουλή, περιμένοντας να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια αύξηση των μισθών, όχι όμως στα επίπεδα προ Μνημονίων και όχι με νόμο, αλλά μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων.

Επίσημα η κυβέρνηση επιμένει ότι προχωρά κανονικά και θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα εργασιακά.

Πάντως την Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην ολομέλεια της ΟΚΕ, για πρώτη φορά ίσως στην τοποθέτησή του, δεν ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναφορά των 751 ευρώ με νόμο, σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για να ανοίξει μια συζήτηση για το θέμα των εργασιακών σχέσεων σε ολόκληρο το εύρος του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top