Οι τρεις στόχοι της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική

Σταθάκης: Το μεγαλύτερο μέρος του κενού στις διαπραγματεύσεις έχει καλυφθεί

Την πεποίθηση ότι έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του κενού μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο 11ο συνέδρίο του ECR Hellas ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας,εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία θα επιτρέψει στην οικονομία να γυρίσει σε θετικό πρόσημο πριν το τέλος του έτους, αλλά επεσήμανε ότι ακόμη υπάρχουν ακόμα πολύ κρίσιμα θέματα στη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στους στόχους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική:

- Η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους για την οικονομική πολιτική, ένα νέο πλαίσιο, που θα αντιστρέφει την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όπως ��όνισε, το νέο αυτό πλαίσιο αφενός δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και αφετέρου θα αξιοποιεί τις προοπτικές προς μιας αναπτυξιακή κατεύθυνση, αξιοποιεί μια δυναμική που ενυπάρχει στην ελληνική οικονομία.

- Επίλυση συσσωρευμένων προβλημάτων, που αφορούν στη σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου, είτε ��υτό αφορά τη φορολογία, είτε την περιβαλλοντική προστασία και την προστασία του καταναλωτή, καθώς ακόμη και το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων.

- Εύρεση νέας ισορροπίας, ανάμεσα στην οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιο το άνοιγμα της ψαλίδας. «Θέλουμε οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις θετικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν στον κλάδο, ειδικά σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος, είπε ότι θα πρέπει να εργαστούμε πολύ και από κοινού στα θέματα που θα διασφαλίζουν πλήρως υγιείς συνθήκε�� ανταγωνισμού, άρα πολύ δεδομένους και κοινά αποδεκτούς κανόνες ανταγωνισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top