Κατηγορηματικό όχι από την ΕΚΤ για τα έντοκα γραμμάτια

Tι δεν επιτεύχθηκε με την απόφαση του Eurogroup αλλά και τι αποφεύχθηκε

Σε καμία ενέργεια δεν θα προβεί η ΕΚΤ σχετικά με την Ελλάδα μετά την κοινή ανακοίνωση στο σημερινό Eurogroup και μέχρι να επιτευχθεί οριστική συμφωνία, όπως διαμηνύουν πηγές της και μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα ο ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να αρθεί η εξαίρεση των ελληνι��ών ομολόγων και να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στην Ελλάδα θα περιμένει η ΕΚΤ την έκβαση της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group.

Όσον αφορά στην αύξηση του ορίου για την έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων, το ενδεχόμενο αυτό πηγές της ΕΚΤ το αποκλείουν εντελώς, επικαλούμενες τον σχετικό κανονισμό.

Πάντως, το γεγονός τουλάχιστον ότι υπήρχε καλό κλίμα στο σημερινό Eurogroup, αναμένεται να έχει σαν αποτέλεσμα ότι δεν θα ανέβουν τα spread, οπότε αποκλείεται, στην παρούσα συγκυρία τουλάχιστον το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων-ενεχύρων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top