Στα 4,4 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς τρίτους

Από 4,01 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μόλις μήνα!

Στα 4,42 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου το Μάρτιο, από 4,01 δισ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Γενικής Κυβέρνησης. Μία αύξηση που πλησιάζει δηλαδή το 0,5 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις μήνα!

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν στα 3,74 δισ. ευρώ από 3,38 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Σε αυτές προστίθενται και εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες αυξήθηκαν στα 688 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, από 628 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Το μεγαλύτερο μέρος το οφείλουν τα Ταμεία, με οφειλές ύψους 2 δισ. ευρώ το Μάρτιο από 1,88 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Εξ αυτών, στο 1,38 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ενώ στα 382 εκατ. ανέρχονται οι οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στα 319 εκατ. από 263 εκατ. αυξήθηκαν οι οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στα 903 εκατ. από 787 εκατ. διαμορφώθηκαν οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top