Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 11/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 11/05/2015

​Ο απόηχος των Βρετανικών εκλογών καθώς και οι επιδόσεις της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευή�� και οδήγησαν την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε άνοδο.

Η απρόσμενη αυτοδυναμία του κόμματος των συντηρητικών του David Cameron, διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου, βελτίωσε το επενδυτικό κλίμα στις Ευρωαγορές και οδήγησε τους βασικούς δείκτες σε άνοδο, αλλά και τη Στερλίνα σε διευρυμένα κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 2.32%, 2.65% και 2.48%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα στενό εύρος, γύρω από τις 840 μονάδες, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με απώλειες κατά 0.31%. Ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές είναι ότι ο συναλλακτικός όγκος ξεπέρασε οριακά τα 70 εκατ. Ευρώ, ενώ αν και οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές για το σημερινό Eurogoup, η αγορά αναμένεται ιδιαίτερα νευρική στις όποιες ανακοινώσεις.

Στις ΗΠΑ, το επενδυτικό ενδιαφέρον μονοπώλησαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, η ανεργία υποχώρησε στο 5.4%, ενώ κατά τον Απρίλιο προστέθηκαν 223.000 νέες θέσεις εργασίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εν λόγω μέτρηση πλησιάζει πολύ κοντά στο στόχο που έχει θέσει η Fed για πλήρη απασχόληση με επίπεδα ανεργίας 5.0% – 5.2%. Οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τις εν λόγω μετρήσεις και οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 2.32%, 2.65% και 2.48%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, με κύριους καταλύτες την τρίτη διαδοχική μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBoC) σε διάστημα έξι μηνών, καθώς και τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα στην Ιαπωνία. Σε αυτό το πλαίσιο οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.63% και 1.24%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ διολισθαίνει σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, σημειώνοντας απώλειες κατά 0.57%, 0.32% και 0.45%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1135), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7238) και το Γιέν Ιαπωνίας (133.58).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχεί η συνεδρίαση του Eurogroup, με το Ελληνικό ζήτημα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) που έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top