«Βουτιές» στους… φόρους θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι-Δείτε τα ΜΕΤΡΑ με ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Οι μισθωτοί θα πληρώσουν και πάλι τη νύφη!

«Βουτιές» στους… φόρους θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι-Δείτε τα ΜΕΤΡΑ με ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

​Αντιμέτωποι με έναν νέο καταιγισμό φόρων θα βρεθούν οι φορολογούμενοι , μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο μέσος μισθωτός θα κληθεί να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν τα άδεια κρατικά ταμεία.

Πρώτο και πολύ τσουχτερό μέτρο είναι η κατάργηση της έκπτωσης 30% στην έκτακτη εισφορά, που είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Σε έναν μισθωτό του ιδιωτικού τομέα που έχει μισθό 2.000 ευρώ παρακρατείται κάθε μήνα εισφορά αλληλεγγύης ύψους 28 ευρώ. Με την κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά που εφαρμόζεται από τις αρχές του 2015, η μηνιαία παρακράτηση θα αυξηθεί στα 40 ευρώ και έτσι ο μισθωτός θα δει το εισόδημά του, να μειώνεται κατά 12 ευρώ το μήνα! Θα πληρώσει και... αναδρομικά 6 μηνών, δηλαδή άλλα 72 ευρώ!

Επιβαρύνσεις θα φέρει και η αύξηση του φόρου πολυτελείας κατά 30%, για όσους έχουν ΙΧ υψηλού κυβισμού. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει ένα ΙΧ 2.000 κυβικών, μοντέλο του 2007 και πληρώνει ετήσιο φόρο πολυτελείας 306 ευρώ, με την αύξηση του φόρου θα πληρώσει 398 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί κατά 92 ευρώ!

Εν τω μεταξύ, ο ΕΝΦΙΑ θα διατηρηθεί και το 2015, με μείωση όμως των αντικειμενικών τιμών τον Ιούνιο, που θα επηρεάσουν ελάχιστα το φόρο, καθώς αυτός καθορίζεται από 27 διαφορετικούς παράγοντες! Για τον μέσο ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος 90 τετραγωνικών στον Χολαργό, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και φέτος, σημαίνει επιβάρυνση ύψους 405 ευρώ!

Έτσι, η συνολική επιβάρυνση για τον μέσο μισθωτό το 2015 θα είναι 665 ευρώ (αύξηση εισφοράς+ΕΝΦΙΑ+αύξηση φόρου πολυτελείας).

Ένα από τα μέτρα που έχει ανακοινωθεί είναι η επιβολή φόρου στις αδήλωτες καταθέσεις, ενώ επιβαρύνσεις περιμένουν τους καταναλωτές και από την επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 18-19%.

Επίσης, "ψαλίδι" ζητούν οι εταίροι και για τις επικουρικές συντάξεις, διατηρώντας την επιμονή τους για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top