Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 08/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Οι ήπιες διακυμάνσεις και τα οριακά κέρδη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας, καθώς και στις επιδόσεις της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, κυριάρχησαν οι ανησυχίες για τη διακύμανση που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των ομολόγων και για τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα οι φόβοι για αδυναμία αυτοδυναμίας του νικητή των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE και CAC υποχώρησαν κατά 0.67% και 0.29%, ενώ στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε κατά 0.51%.

Θετική εξαίρεση στο γενικότερο Ευρωπαϊκό κλίμα αποτέλεσε το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι αυξανόμενες προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους στο άμεσο μέλλον, οδήγησαν το Γενικό Δείκτη σε άνοδο κατά 3.01%. Ο συναλλακτικός όγκος επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 125 εκατ. Ευρώ, ενώ υπήρξε και σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Στις ΗΠΑ, τα επιδόματα ανεργίας παρέμειναν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, υποχωρώντας στις 265.000, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 275.000. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 0.46%, 0.53% και 0.38%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών το θετικό κλίμα παραμένει, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.49% και 0.55%, ευνοούμενοι κυρίως από τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα.

Τέλος στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ισχυρές διορθώσεις από την άνοδο των τελευταίων ημερών, υποχωρώντας κατά 0.63%, 1.86% και 0.46% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1196), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7252), καθώς και το Ιαπωνικό Γιέν (134.29).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο και στο κλείσιμο μιας αρκετά ενδιαφέρουσας εβδομάδας, κυριαρχεί η ανακοίνωση των μισθοδοσιών για τις ΗΠΑ, που έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top