Έρχονται φόροι 6 δισ. ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους - δείτε παραδείγματα!

Τι αλλάζει με τα μέτρα της κυβέρνησης

Έρχονται φόροι 6 δισ. ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους - δείτε παραδείγματα!

Για ακόμα μία φορά πέφτει στις πλάτες των φορολογουμένων το κόστος για να «κλείσει» η συμφωνία: τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν φόρους 6 δισ. ευρώ, αλλάζουν την καθημερινότητά μας με αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά, ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται και η εξαγγελία για αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ παραπέμπεται στις καλένδες.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ, στο επίπεδο του 18% - 19%, θα επιφέρει αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα, τις μετακινήσεις και την διασκέδαση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως στο ψωμί, το γάλα και τα φάρμακα.

Ενδεικτικά, μόλις το μέτρο τεθεί σε ισχύ, μία φρατζόλα ψωμί θα κοστίζει 0,65 ευρώ από 0,70 σήμερα και 1,5 λίτρο γάλα θα κάνει 1,59 ευρώ από 1,70 σήμερα, την ώρα που το κόστος για 1 λίτρο λάδι θα αυξηθεί στα 6 ευρώ και για 1 κιλό τυρί φέτα στα 10,66 ευρώ, ενώ ο καφές και τυρόπιτα στο χέρι θα στοιχίζουν πλέον 3,31 ευρώ.

Επίσης, ένας λογαριασμός της ΔΕΗ θα «τσιμπήσει» ��ερίπου 5,6 ευρώ αύξηση, ακριβότερα θα είναι τα εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς, τους κινηματογράφους και τα θέατρα, ενώ ένας λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να έχει περίπου 3 ευρώ μείωση.

Οι αλλαγές στο ΦΠΑ θα πλήξουν κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, οι τουρίστες, βασική πηγή εσόδων σε πολλές περιοχές της χώρας, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον υψηλό φόρο διαμονής (υπολογίζεται ότι η διανυκτέρευση για 2 βράδια θα αυξηθεί κατά 15 ευρώ), ενώ η αύξηση των έμμεσων φόρων και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο «ροκανίζουν» περισσότερο τα εισοδήματα.

Παράλληλα, το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων θα «ψαλιδιστεί» ακόμα περισσότερο, καθώς επανέρχεται στο σύνολό της η έκτακτη εισφορά, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα αυξηθεί κατά 30% για τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ, ενώ χιλιάδες είναι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που θα αυξηθεί κατά 30%.

Εξαιρέσεις σε εκείνους που θα βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη αποτελούν τα νησιά του Αιγαίου πλην της Κρήτης, καθώς και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αγαθά μεγάλης αξίας τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%, όπως καινούργια σπίτια, έπιπλα, αυτοκίνητα και οικιακές συσκευές.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top