Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 07/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 07/05/2015

​Οι προειδοποιητικές δηλώσεις της Janet Yellen, καθώς και τα βελτιωμένα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης κυριάρχησαν στη χθεσινή ειδησεογραφία, οδηγώντας την πλειονότητα των δεικτών σε μικτές τάσεις.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο σύνθετος PMI που εκδίδει η εταιρία ερευνών Markit για την Ένωση ανήλθε στο επίπεδο 53.9 σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για το επίπεδο 53.5. Σαν αποτέλεσμα το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε και οι FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη κατά 0.09%, 0.2% και 0.15%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με κέρδη κατά 2.86%, μετά από συνεχόμενες εναλλαγές προσήμων και της επενδυτικής διάθεσής. Ο καταλύτης που οδήγησε στη χθεσινή άνοδο, ήταν η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο του ELA κατά 2 δις και να αναβάλλει τη συζήτηση για πιθανό haircut στα ενέχυρα των Ελληνικών τραπεζών.

Στις ΗΠΑ, μια δήλωση της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) σχετικά με τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών, ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε διευρυμένες απώλειες τους βασικούς δείκτες, αλλά και σε ισχυρή πτώση για το Δολάριο, το οποίο άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών στην ισοτιμία του με το Ευρώ. Παράλληλα, οι μετρήσεις της ADP για την αγορά εργασίας υπολείπονται των εκτιμήσεων, εντείνοντας την αβεβαιότητα για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.48%, 0.4% και 0.45%, αντίστοιχα.

Στις Ασιατικές αγορές το επενδυτικό κλίμα παραμένει αρνητικό, με τον Hang Seng να υποχ��ρεί για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατά 0.82%, ενώ οι απώλειες εστιάζονται κυρίως στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Τα χρηματιστήρια στο Τόκιο παρέμειναν και σήμερα κλειστά λόγω αργίας.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται σήμερα το πρωί σε σχέση με τα κύρια νομίσματα, καταγράφοντας άνοδο κατά 0.14%, 0.13% και 0.13% έναντι του Δολαρίου ΗΠΑ (1.1363), της Βρετανικής Στερλίνας (0.7452) και του Ιαπωνικού Γιέν (135.72).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αγγλία, ενώ παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top