Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 05/05/2015

Στις μακροοικονομικές επιδόσεις ευρωζώνης και ΗΠΑ το ενδιαφέρον

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μακροοικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν ήπια άνοδο στην πλειονότητά τους για την πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο μεταποιητικός δείκτης που εκδίδει η Markit για την Ένωση ανήλθε στις 52 μονάδες σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για το επίπεδο 51.9, βελτιώνοντας το επενδυτικό κλίμα. Σαν αποτέλεσμα ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 1.44% και 0.7%, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά στο Λονδίνο παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Στη λεωφόρο Αθηνών, οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους δανειστές, καθώς ο Γενικός Δείκτης μετά από συχνές εναλλαγές προσήμων, ενισχύθηκε κατά 0.38%, ενώ ο συναλλακτικός όγκος περιορίστηκε στα 83 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, οι βελτιωμένες μετρήσεις για τις εργοστασιακές παραγγελίες έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε ήπια άνοδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2.0% μετά από επτά συνεχόμενους μήνες πτωτικών μετρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.26%, 0.23% και 0.29%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών το κλίμα φαίνεται να αντιστρέφεται, καθώς ο Hang Seng υποχωρεί κατά 1.15% και η αγορά αντιδρά στα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα. Παράλληλα τα χρηματιστήρια στο Τόκιο παρέμειναν και σήμερα κλειστά λόγω αργίας.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, σημειώνοντας απώλειες κατά 0.13%, 0.14% και 0.18% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1132), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7361) και το Ιαπωνικό Γιέν (133.67).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις μακροοικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης, καθώς και ο μη-μεταποιητικός δείκτης που εκδίδει το ινστιτούτο ISM για τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top