Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 04/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με αρκετές αγορές κλειστές λόγω της πρωτομαγιάτικης αργίας κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη συνεδρίαση των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη, ο Βρετανικός FTSE ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο κατά 0.36%, επωφελούμενος από την άνοδο της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος και τα αντίστοιχα κέρδη των εταιριών του μεταλλευτικού κλάδου. Τα χρηματιστήρια σε Γερμανία, Γαλλία και Αθήνα παρέμειναν κλειστά.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές παραμέρισαν τα δυσμενή στοιχεία για τη μεταποίηση που κατέδειξε ο δείκτης που εκδίδει το ινστιτούτο ISM, με τον εν λόγω δείκτη μάλιστα να αγγίζει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών στο 51.5, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για 52.2. Αντίθετα, επικεντρώθηκαν στα βελτιωμένα στοιχεία για τις πωλήσεις οχημάτων, που οδήγησαν ε��αιρίες όπως η Ford και η General Motors σε διευρυμένα κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 1.03%, 1.29% και 1.09%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng να σημειώνει οριακή άνοδο παρά τα χαμηλά επίπεδα έτους για τον μεταποιητικό δείκτη που εκδίδει η HSBC, ενώ τα χρηματιστήρια στο Τόκιο παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Τέλος στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχ��εται σήμερα το πρωί κατά 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1206), ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7392) και το Ιαπωνικό Γιέν (134.56).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο μεταποιητικός δείκτης που εκδίδει η Markit για την Ευρ��ζώνη, καθώς και οι βιομηχανικές παραγγελίες των ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top