Στην άκρη… για Ιούνιο θέλει να αφήσει η κυβέρνηση ΦΠΑ, εργασιακά και ασφαλιστικό

Κομβικό σημείο για τα μέτρα που θα ληφθούν ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα

Για τη διαπραγμάτευση του Ιουνίου θέλει η κυβέρνηση να μεταφέρει τα «καυτά» θέματα της αύξησης του ΦΠΑ, των εργασιακών και του ασφαλιστικού.

Στόχος, να περιορίσει την ενδιάμεση συμφωνία μόνο σε παρεμβάσεις στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων, όπως είναι η αύξηση του φόρου πολυτελείας.

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει αυτά τα «καυτά» θέματα αλλά μόνο όταν θα καθοριστεί το περιεχόμενο του επόμενου -3ετούς ή 4ετούς- προγράμματος για τη δανειοδότηση της χώρας από τους εταίρους.

Στο πολυνομοσχέδιο, που θα αποτελέσει τη βάση για την ενδιάμεση συμφωνία έως τον Ιούνιο, η κυβέρνηση θέλει να συμπεριλάβει κατά κύριο λόγο μέτρα φορολογικού χαρακτήρα όπως:

• η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σε ΙΧ μεγάλου κυβισμού και πισίνες και η επέκτασή του και στα σκάφη αναψυχής

• η επιβολή νέου φόρου στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων

• η εισπρακτική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων.

Κομβικό σημείο για τα μέτρα που θα ληφθούν είναι ο στόχος για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα καθοριστεί από την πρόβλεψη για τη φετινή ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει στόχο έως 1,2% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα με πρόβλεψη για ανάπτυξη 1%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top