Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με φόντο τη σημερινή συνεδρίαση της Fed και τη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές, οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν μικτές τάσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με κύριο χαρακτηριστικό τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το επενδυτικό κλίμα επιβάρυναν περαιτέρω τα αδύναμα στοιχεία για το ΑΕΠ τριμήνου της Αγγλίας, οδηγώντας τους FTSE, DAX και CAC σε διευρυμένες απώλειες κατά 1.03%, 1.89% και 1.81%, αντίστοιχα.

Εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα της Ευρωπαϊκής συνεδρίασης αποτέλεσε ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1.41%, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προεξοφλούν θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μικτές τάσεις, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτική εμπιστοσύνης κατέδειξαν ότι η αγορά δεν έχει βρει τη δυναμική της, με τον εν λόγω δείκτη να υποχωρεί στο επίπεδο 95.2, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο επίπεδο 102.4. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 04.% και 0.28%, ενώ ο τεχνολογικός NASDAQ σημείωσε οριακές απώλειες κατά 0.1%.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών οι μικτές τάσεις παραμένουν, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 0.14% και τις απώλειες να εντοπίζονται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ στον αντίποδα, η διακύμανση στο Γιέν έχει οδηγήσει τον Ιαπωνικό Nikkei σε άνοδο κατά 0.38%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, καθώς υποχωρεί κατά 0.09%, 0.15% και 0.12%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ, τη Βρετανική Στερλίνα και το Γιέν Ιαπωνίας, αντίστοιχα.

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχεί η συνεδρίαση της Fed και η απόφαση για την πορεία των επιτοκίων στις 18:00 GMT, καθώς και η τριμηνιαία μέτρηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top