Εγκύκλιος εφορίας για πρόστιμα σε όσους δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά

Για τις φορολογικές δηλώσεις τους

Εγκύκλιος εφορίας για πρόστιμα σε όσους δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά
Εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει ότι προβλέπονται πρόστιμα σε όσους φορολογούμενους έχουν κληθεί αλλά δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις τους εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται πως τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 100 ευρώ έως 500 για όσους δεν προσκομίσουν παραστατικά για έλεγχο προκειμένου να ��ριστικοποιηθεί η δήλωση, παρότι έχουν κληθεί.

Στις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικών ετών 2014 και προηγούμενων ετών, αλλά δεν έχουν εκδοθεί πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, επειδή δεν προσκομίστηκαν για έλεγχο τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν από την Φορολογική Διοίκηση, η ΔΗΛΕΔ δεν έχει αρμοδιότητα να επιβάλλει πρόστιμα και επομένως καλούνται οι Δ.Ο.Υ. να εκδώσουν τις πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, με βάση όσα στοιχεία έχουν στην διάθεσή τους.

Η πιο πάνω διαδικασία θα τηρείται σε όλες τις περιπτώσεις που εκκρεμούν εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα από το οικονομικό έτος που αφορούν, αρκεί να υπάρχει αίτημα της φορολογικής διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων μετά την 01/01/2014 και οι υπόχρεοι να μην έχουν ανταποκριθεί.

Ειδικά για τις δηλώσεις του οικονομικού έτους 2014 που εμπίπτουν στην πιο πάνω περίπτωση, θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από τη ΔΗΛΕΔ προς τους φορολογούμενους, στο οποίο θα δίνεται προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών να προσέλθουν στις Δ.Ο.Υ. με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διαφορετικά θα εκδίδεται η πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου και η πράξη επιβολής προστίμου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top