Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ΕΝΦΙΑ και το 2015 άφησε ο Τσίπρας στο Star

Παράλληλα απάντησε αν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις-Πρώτη ανάρτηση: 28/04/2015 02:37

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ΕΝΦΙΑ και το 2015 άφησε ο Τσίπρας στο Star

Για δύο «καυτά» θέματα, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και το μέχρι πότε επαρκούν τα χρήματα για καταβολή μισθών και συντάξεων απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR.

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με τις δυνατότητες της οικονομίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει η περίπτωση να μην καταργηθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς.

«Εάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα στo 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, πιστεύουμε ότι -με το πακέτο των μέτρων που έχει προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης- θα έχουμε τελικά πλεόνασμα μεγαλύτερο του 1,2% και θα μπορέσουμε το β΄ εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Αν όχι, απλά θα είναι θέμα προτεραιοτήτων και θα πάει για το 2016» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τα αποθεματικά των δημοσίων ταμείων, είπε ��αρακτηριστικά: «Ακούω εδώ και 3 μήνες, ότι "τώρα δεν πληρώνουμε μισθούς, τώρα δεν πληρώνουμε συντάξεις"».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι τα επίπεδα των αποθεματικών δεν είναι καλά και εξήγησε ότι «γι’ αυτό και αναζητήσαμε όλη τη διαθέσιμη ρευστότητα για να το αντιμετωπίσουμε».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το τι θα γίνει εάν υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των δόσεων προς το ΔΝΤ στις 9 και 12 Μαΐου, ο πρωθυπουργός απάντησε με νόημα: «Η προτεραιότητά μας είναι το κοινωνικό κράτος. Θέλω, εξάλλου, να πιστεύω ότι θα έχουμε συμφωνία έως τότε».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top