Όλα τα 'χαμε αυτό μας έλειπε: Το ΥΠΟΙΚ μας ζητά να ψάξουμε μόνοι μας αν χρωστάμε το χαράτσι

Αντιμέτωποι με νέα ��αλαιπωρία όσοι δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΑ του 2013

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα που ταλαιπωρούν καθημερινά τους Έλληνες, το υπουργείο Οικονομικών με ειδικά ειδοποιητήρια, καλεί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν και.. την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι υπάλληλοι του, και πιο συγκεκριμένα ζητά από τους πολίτες να μπουν σε ειδική σελίδα στο ίντερνετ, όπου θα ανακαλύψουν αν χρωστούν ή όχι το ΕΕΤΑ, ασχέτως και αν οι ίδιοι πιστεύουν πως έχουν πληρώσει και εξόφλησαν την οφειλή!

Συγκεκριμένα, ζητά από φορολογούμενους να ελέγξουν μόνοι τους εάν χρωστούν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και, αν βρουν χρέος, να τυπώσουν την Ταυτότητα Οφειλής για τα ακίνητα που οφείλουν ΕΕΤΑ, ώστε να... καταβάλλουν εγκαίρως το «χαράτσι», γιατί υπάρχει ...μεγάλη ανάγκη για μετρητό!!

Την επιστολή όμως την λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συνιδιοκ��ήτες, οι οποίοι πλήρωσαν την οφειλή μέσω της ΔΕΗ, αλλά βαρύνονται επειδή δεν την πλήρωσαν οι υπόλοιποι, ή άλλοι που πλήρωσαν το ΕΕΤΑ στην ΔΕΗ, αλλά εκείνη το κράτησε για λογαριασμούς ρεύματος και δεν το απέδωσε στην εφορία!

Μετά από αυτά, πολλοί φορολογούμενοι θα χρειαστεί να μπουν στο Taxisnet και αν διαπιστώσουν ότι οφείλουν, θα πρέπει να τρέξουν στην αρμόδια ΔΟΥ για να.... ξεμπλέξουν!

Ειδικά πάντως, αν η ΔΕΗ τους εμφανίζει ως οφειλέτες, ενώ πλήρωσαν οι ίδιοι εκπρόθεσμα ολόκληρο το λογαριασμό ρεύματος μαζί με το ΕΕΤΑ, μάλλον δύσκολα θα ξεμπλέξουν από την εφορία που ζητά να εισπράξει τον φόρο από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Στα εν λόγω ειδοποιητήρια, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είσπραξης του Ε.Ε.Τ.Α. έτους 2013, μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ και των λοιπών παροχών, τα ανείσπρακτα υπόλοιπα βεβαιώθηκαν σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1101/2013, όπως ισχύει. Για τη δική σας διευκόλυνση και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να δείτε και να τυπώσετε αναλυτικά τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλετε Ε.Ε.Τ.Α. και την ειδοποίηση με ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στο σύνδεσμο hhtp://link.minfin.gr/eidop».

Για να "χρυσώσει το χάπι" πάντως, το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει στους 1.000.000 ιδιοκτήτες που θα λάβουν την ειδοποίηση και το «προνόμιο» πληρωμής του χρέους σε έως 100 δόσεις! Ειδικότερα, η ΓΓΔΕ αναφέρει στο ειδοποιητήρ��ο πως «σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλλετε όλο το ποσό εφάπαξ, μπορείτε να υπαχθείτε στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτησή σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top