Κινδυνεύουν να επιστρέψουν χρήματα όσοι πάρουν φέτος σύνταξη!

Κρυφή βόμβα για 200.000 που θεμελιώνουν δικαίωμα

Κινδυνεύουν να επιστρέψουν  χρήματα όσοι πάρουν φέτος σύνταξη!
«Κρυφή βόμβα» προκύπτει για 100.000 ασφαλισμένους του ΙΚΑ και 200.000 ασφαλισμένων Ταμείων συνολικά που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο 2015, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Κι αυτό γιατί όσοι υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης παίρνουν αποφάσεις συνταξιοδότησης «με την επιφύλαξη ότι τα ποσά μπορεί να αλλάξουν εάν προκύψει μεταβολή στον υπολογισμό των συντάξεων με τις νέες διατάξεις»!

Δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα λαμ��άνουν σύνταξη που θα "κυμαίνεται", ενώ πρέπει να αποδεχθούν ότι εάν αλλάξει το σύστημα υπολογισμού θα επιστρέψουν χρήματα!

Το πρόβλημα έχει ανακύψει εδώ και τέσσερις μήνες σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει πώς θα βγαίνουν οι συντάξεις για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου.

Γίνεται όμως ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα καθώς δεν ισχύει ούτε το παλιό σύστημα υπολογισμού, γιατί και αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί είτε με νέο νόμο είτε με υπουργική απόφαση, αν θα ισχύει και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η/1/2015 ή αν θα παραμείνει μόνο για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι την 31η/12/2014.

Αλλά αν και οι νέες συντάξεις βρίσκονται σε κενό νόμου, τα Ταμεία, όπως συμβαίνει ήδη στο ΙΚΑ, προχωρούν σχεδόν αυθαίρετα στην έκδοση αποφάσεων για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μετά την 1η/1/2015 και εφαρμόζουν το παλιό σύστημα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top