Κορκίδης: 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν τα χρόνια της κρίσης!

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε επειδή δεν υπήρξε κοινωνικός διάλογος»

Κορκίδης: 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν τα χρόνια της κρίσης!
Στοιχεία-σοκ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα παρέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ).

«Αν και οι ραγδαίες εξελίξεις δεν προσφέρονται για την εξαγωγή αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων, στην Ελλάδα το διάστημα της ύφεσης διέκοψαν τη δραστηριότητά τους περίπου 250. 000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την ίδια περίοδο, η ακαθάριστη αξία των ΜμΕ σημείωσε κάμψη κατά 38,2%, ενώ στον κλάδο του εμπορίου από το 2009 καταγράφεται πολύ μεγάλη πτώση του κύκλου εργασιών σε όλες τις συνιστώσες του (λιανικό -26,2%, χονδρικό -37,1% και αυτοκίνητα -61,9%)» τόνισε ο κ. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ του κοινωνικού διαλόγου και υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα η πολιτική κατάσταση επιδεινώθηκε ακριβώς, γιατί δεν λειτούργησε αποτελεσματικά ο κοινωνικός διάλογος». Όπως πρόσθεσε «κρίσιμες αποφάσεις και βασικά νομοσχέδια δεν πέρασαν από τη βάσανο του διαλόγου και δεν επετράπη στους εκπροσώπους της κοινωνίας να προτείνουν τις δικές τους λύσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούσαν εξορθολογιστικά εντός των ορίων που έθεταν τα προγράμματα λιτότητας». Αναγνώρισε πάντως ότι το επείγον της λήψης μίας απόφασης, πολλές φορές και, λόγω εσωτερικών πιέσεων, δεν βοηθούσε στην προώθηση τέτοιων διαδικασιών.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top