Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 22/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στις επόμεν��ς κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση με μικτά πρόσημα.

Όσον αφορά την Ευρώπη, τα βελτιωμένα αποτελέσματα εταιριών όπως η ARM Holdings PLC και η SAP SE έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα, οδηγώντας τους FTSE, DAC και CAC σε άνοδο κατά 0.15%, 0.4% και 0.1%, αντίστοιχα.

Για άλλη μια φορά ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών αποτέλεσε την εξαίρεση στην Ευρωπαϊκή συνεδρίαση, καθώς ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 3.33%, υποχωρώντας στις 704.74 μονάδες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2.5 ετών. Παράλληλα, σήμερα το πρωί παρατηρείται νέα κλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι οποίες διαμορφώνονται πλέον στο 29.88% για το διετές και 20.20% για το πενταετές.

Λόγω έλλειψης σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα αντικρουόμενα εταιρικά αποτελέσματα στη συνεδρίαση των ΗΠΑ, με τις IBM, DuPont, και Verizon να ξεχωρίζουν. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.47% και 0.15%, ενώ στον αντίποδα ο τεχνολογικός NASDAQ ενισχύθηκε κατά 0.39%.

Στην πρωινή συνεδρίαση το κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.38% και 1.04%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά και δεκαπέντε ετών, αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι περαιτέρω ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσαν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας, το οποίο κατέγραψε πλεόνασμα για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0737), ενώ υποχωρεί κατά 0.07% και 0.08% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7188) και το Ιαπωνικό Γιέν (128.37).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:30 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top