Με το που άνοιξε η εφαρμογή, 8500 Έλληνες έκαναν αίτηση για τα επιδόματα κατά της φτώχειας

Στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης

Με το που άνοιξε η εφαρμογή, 8500 Έλληνες έκαναν αίτηση για τα επιδόματα κατά της φτώχειας

​Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι … διαπραγματεύονται, χιλιάδες Έλληνες περιμένουν από το κράτος λίγα ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τροφή, στέγη και νερό.

Χαρακτηριστικό της δραματικής εικόνας που επικρατεί στην χώρα είναι ο διαδικτυακός "πανζουρλισμός" που σημειώθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα της υποβολής των αιτήσεων για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρε��ματος.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφαλισης (ΗΔΙΚΑ), κατατέθηκαν πάνω από 8.500 αιτήσεις για τα παραπάνω επιδόματα, εκ των οποίων οι 6.815 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και οι 1.851 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα δεύτερη ημέρα και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η προϊσταμένη του 7ου ΚΕΠ Αθηνών που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, Μαρία Κιάσσου, η κίνηση ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη μέρα. Επίσης δήλωσε ότι, 7 στους 10 που επισκέπτονταν το ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, ήταν για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος. Οι περισσότεροι, όπως είπε, έκαναν αίτηση ενοικίου και στη συνέχεια για δωρεάν ρεύμα. Η κα Κιάσσου ανέφερε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση στα ΚΕΠ, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top