Ιδιωτικός τομέας:Απλήρωτοι έως και 5 μήνες 1.000.000 εργαζόμενοι-Μεγάλες οι μειώσεις μισθών

Στοιχεία του υπουργείου Εργασίας

​Δραματική είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα για περίπου 1.000.000 εργαζόμενους, αφού πληρώνονται με καθυστέρηση, που φτάνει έως και τους 5 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα «τα Νέα», το 45% των μισθωτών αμείβεται σήμερα με μισθούς έως και 751 ευρώ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση και εργαζόμενοι με μορφές ελαστικής εργασίας.

Μέχρι το 2012 το ποσοστό των εργαζομένων που αμείβονταν με μισθούς έως και 751 ευρώ ήταν το 17% του συνόλου των μισθωτών. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι μετά το 2012, μέσω των 1.400 επιχειρησιακών συμβάσεων που υπογράφτηκαν, οι μισθοί μειώθηκαν από 10% έως και 40%.

Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι μειώσεις μισθών στις περιπτώσεις που οι συλλογικές συμβάσεις υπογράφτηκαν από τις «ενώσεις προσώπων», δηλαδή από τα 3/5 του συνόλου των εργαζομένων κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις. Στο 80% αυτών των συμβάσεων οι μισθοί μειώθηκαν στα 586 ευρώ μεικτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top