Πάνω από 31.000 οφειλέτες μπήκαν στη νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Ικανοποίηση στο ΥΠΟΙΚ για την ανταπόκριση-Τι είπε η Νάντια Βαλαβάνη

Πάνω από 31.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από οφειλέτες στο TAXISnet προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο με περισσότερο ευνοϊκούς όρους και σε 100 δόσεις.

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς διαγράφηκαν από την προηγούμενη ρύθμιση προκειμένου να ενταχθούν στην καινούρια.

Οι αιτήσεις αφορούν είτε την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων με καταβολή της ελάχιστης δόσης είτε την υπαγωγή στο πρόγραμμα προκαταβολής μέρους της συνολικής οφειλής και διαγραφής αντίστοιχου ποσού τόκων, πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν ικανοποίηση για την ανταπόκριση και τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από τους οφειλέτες, μέσα στις πρώτες ημέρες ουσιαστικά της εφαρμογής, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων από την περασμένη Παρασκευή που άνοιξε, θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

Η αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη πάντως, μιλώντας σήμερα το βράδυ στη Βουλή, προειδοποίησε ότι όσοι οφειλέτες δεν ενταχθούν στις 100 δόσεις μέχρι τις 26/5/ θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία δέσμη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top