Παυλόπουλος: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη-Φέσσας: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης(ΦΩΤΟ)

​Με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θόδωρο Φέσσα συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε την άποψη ότι «ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη», εκτιμώντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα βγει στις αγορές.

sev.jpg

«Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό. Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορέ�� είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη. Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

sev2.jpg

Ο κ.Παυλόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο των βιομηχανιών να ασκήσουν τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι, όπως είπε, «έχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους, προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας που είναι πολύτιμη. Και δεύτερον και κυριότερο, το ερευνητικό έργο του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών). Θεωρώ ότι το ΙΟΒΕ, και υπό την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, είναι ένα κορυφαίο Ινστιτούτο, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν. Και η ερευνητική του δουλειά μπορεί να αφήσει πραγματικά ιστορία, ιδίως σ΄αυτές τις κρίσιμες ώρες».

sev3.jpg

Ο κ.Φέσσας από την πλευρά του απάντησε ότι ο ΣΕΒ έχει προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρει η χώρα τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να έρθουν ε��ενδύσεις, ��αι με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, το θέμα της εμπιστοσύνης, που καταπολεμά τη σημερινή αβεβαιότητα της οικονομίας, και έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων, πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

«Και μιας που μιλάμε για τους Ευρωπαίους εταίρους, είναι απαραίτητο, γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας -το ξέρετε καλύτερα από μένα- και εκεί μέσα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία και να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εντός της Ευρωζώνης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

φωτο eurokinissi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top