Ντάισελμπλουμ: Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν θα αρέσουν στους Έλληνες

«Η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτερεύει. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία»

Ντάισελμπλουμ: Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν θα αρέσουν στους Έλληνες

​Την ανάγκη να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων της, δεδομένου ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία "χειροτερεύει", επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC.

«Πιστεύω ότι πρέπει σίγουρα να δουλέψουμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση, 24 ώρες το 24ωρο σε ό,τι με αφορά, να ανακτήσουμε τον ρυθμό, για τον πρόσθετο λόγο ότι η κατάσταση στην Ελλάδα στην πραγματική οικονομία φυσικά χειροτερεύει, σε αναμονή μιας νέας συμφωνίας, μιας νέας προσέγγισης. Και πρέπει να την πετύχουμε γρήγορα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, όταν τον ρώτησαν αν οι προσδοκίες για συμφωνία μετατίθενται πλέον για το Eurogroup του Μαΐου.

«Πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα ρεαλιστικά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις και σχέδια», τόνισε, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι και τόσο δημοφιλείς στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει “μπουχτίσει” από τα μέτρα λιτότητας. Εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μια ισχυρή εντολή και πολύ υψηλό επίπεδο αποδοχής στη χώρα του» είπε ο κ.Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως «μερικές φορές πρέπει να οδηγείς το λαό σου στο μέλλον, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη λήψη δύσκολων μέτρων βραχυπρόθεσμα, καθώς πρέπει να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική».

Αναφερόμενος στις πηγές εξεύρεσης χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος του EG είπε πως «νέα χρήματα φαίνεται ότι βρίσκονται από διαφορετικές πηγές της κυβέρνησης και του δημόσιου τομέα, αλλά έρχεται το τέλος αυτής της προσέγγισης σε κάποιο σημείο», προσθέτ��ντας πως «αυτό υπογραμμίζει την αίσθηση του επείγοντος που πρέπει να νιώσουμε και να βάλουμε στη διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ.Ντάισελμπλουμ «πρέπει να βρούμε έναν συμβιβασμό που είναι εφικτός, είπαμε τον Φεβρουάριο και συμφωνήσαμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση ότι θα μπορούσαμε να επανασχεδιάσουμε το τρέχον πρόγραμμα, να εντάξουμε σε αυτό τις νέες πολιτικές τους προτεραιότητες και φυσικά να κρατήσουμε το πρόγραμμα στο σωστό δρόμο, νομίζω ότι αυτό είναι πιθανό και πρέπει να το πετύχουμε».

Ο πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε ωστόσο ότι από την συμφωνία του Φεβρουαρίου «χάθηκε πολύς χρόνος στο πεδίο της οργάνωσης, της συλλογής των κατάλληλων στοιχείων».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top