Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 20/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με διευρυμένες απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και στα αιφνιδιαστικά μέτρα που υιοθέτησε η εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς στην Κίνα.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η μηνιαία μέτρηση του πληθωρισμού στην Ένωση κατέδειξε ότι τα μέτρα της ΕΚΤ φαίνεται να αποδίδουν, καθώς η υποχώρηση των τιμών επιβραδύνθηκε κατά το Μάρτιο, με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να υποχωρεί κατά 0.1%, σε σχέση με τη μείωση κατά 0.3% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, ένα νέο μπαράζ δημοσιευμάτων για πιθανή αθέτηση των υποχρεώσεων της Ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.93%, 2.58% και 1.55%, αντίστοιχα.

Στη λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες κατά 3%, κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών, ιδίως μετά από τη συζήτηση για τον αναβαλλόμενο φόρο, ανέδειξε τον Τραπεζικό κλάδο σε αρνητικό πρωταγωνιστή της ημέρας. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός ότι οι συνολικές εβδομαδιαίες απώλειες του τραπεζικού κλάδου άγγιξαν το 20%, ενώ η κεφαλαιοποίηση που χάθηκε στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις ξεπέρασε τα δύο δις. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ οι επενδυτές παραμέρισαν τα βελτιωμένα μακροοικονομικά μεγέθη σχετικά με τον πληθωρισμό και την καταναλωτική εμπιστοσύνη και επικεντρώθηκαν στα δυσμενή τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως η GE. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατ�� 1.54%, 1.52% και 1.13%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση παραμένει το αρνητικό κλίμα στις Ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ να διορθώνει κατά 1.64% από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0.14%, με τις απώλειες να εντοπίζονται κυρίως στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τέλος, στην ��γορά συναλλάγματος το Ευρώ δέχεται πτωτικές πιέσεις σήμερα το πρωί, καταγράφοντας απώλειες κατά 0.26%, 0.21% και 0.49%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0778), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7206) και το Ιαπωνικό Γιέν (127.86).
Σε ένα σχετικά ήπιο οικονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει η κατασκευαστική δραστηριότητα για την Ευρωζώνη, καθώς και οι δημοπρασίες τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων για τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 15:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top