Τόμσεν: Είμαστε ακόμη μακριά από το στόχο

Τυχόν Grexit θα επηρεάσει την Ευρώπη, προειδοποίησε

Τόμσεν: Είμαστε ακόμη μακριά από το στόχο

​Μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους βλέπει ο Πολ Τόμσεν, με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Υπήρξε λίγη περισσότερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη που μας κάνει να ελπίζουμε, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μακριά από τον στόχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τον κ.Τόμσεν «κανένας δεν πρέπει να σκέπτεται, ότι ένα Grexit δεν θα είχε συνέπειες» μολονότι η Ευρώπη, όπως εξήγησε, βρίσκεται σήμερα σε ισχυρότερη θέση με το μηχανισμό σωτηρίας, την τραπεζική ένωση και τα νέα εργαλεία της ΕΚΤ.

Ο Δανός τεχνοκράτης, τόνισε πως τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει γρήγορα συμφωνία. «Το βάρος των επερχόμενων πληρωμών είναι πολύ μεγάλο για την Ελλάδα. Πρέπει να φτάσουμε έγκαιρα σε μια συμφωνία ,ώστε να αποπληρωθούν οι επόμενες δόσεις» τόνισε

Πρόσθεσε, τέλος, ότι είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι μακροχρόνιοι κίνδυνοι όπως, το ότι «ο κίνδυνος ότι η ζώνη του ευρώ θεω��είται ως ένα κλαμπ που ο καθένας μπαίνει και φεύγει όποτε του αρέσει», καθώς αυτό θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες για το αν άλλα κράτη μέλη θα παραμείνουν στο μέλλον και γι' αυτό κάλεσε την Ευρωζώνη να στείλει «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα», ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμα μια ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top