«Αρπάχτηκε» με τον Αυστριακό ομόλογό του ο Βαρουφάκης!

Άναψαν τα αίματα μετά από δηλώσεις περί ελλιπούς συνεργασίας

«Αρπάχτηκε» με τον Αυστριακό ομόλογό του ο Βαρουφάκης!

​Για «προσβλητικό ψέμα» κατηγόρησε τον Αυστριακό ομόλογό του ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας συνέντευξή του στην οποία έκανε λόγο για ελλιπή συνεργασία της Αθήνας με τους εταίρους της!

Άστραψε και βρόντηξε ο Έλληνας υπουργός όταν είδε τις δηλώσεις του Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για ελλιπή πρόθεση συνεργασίας και είπε ότι «υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης ως προς το ποια μέτρα και ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, η οποία όμως αρνείται μέχρι τώρα να δεσμευτεί».

Παράλληλα, ο κ. Σέλινγκ επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ότι άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτος πολύς καιρός και πως υπάρχει μια γενική «κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στη νέα ηγεσία, με έναν από τους λόγους να βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι αδύνατο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να λάβουν γραπτά στοιχεία από την ελληνική πλευρά.

«Αυτό είναι ένα ψέμα και μάλιστα προσβλητικό», είπε ο κ. Βαρουφάκης, στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», σχολιάζοντας τα περί μη συνεργασίας με τους εταίρους, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατέθεσε στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης όλα τα έγγραφα για μεταρρυθμίσεις, προτάσεις και προσφορές και ότι οι ισχυρισμοί Σέλινγκ δεν ισχύουν.

Τέλος, σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να υπολογίζει σε έναν σύμμαχο με ιδιαίτερα μεγάλη επιρροή και πως αποκόμισε την εντύπωση πως «οι Αμερικανοί θέλουν να ασκήσουν πίεση και στις δύο πλευρές, δηλαδή στην Ελλάδα και στους θεσμούς, για να υπάρξει μια συμφωνία στην Ευρώπη». «Οι ΗΠΑ σε κάθε περίπτωση δεν συμμερίζονται την εκτίμηση πολλών χωρών της Ευρωζώνης, ότι θα μπορούσαν να περιοριστούν οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ε��λάδας από το χώρο του κοινού νομίσματος», συνέχισε, τονίζοντας πως ο ίδιος θεωρεί ότι «ορισμένοι από τους εταίρους μας παίζουν με τη φωτιά».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top