Πήραν φωτιά τα… πληκτρολόγια: Πάνω από 10.000 αιτήσεις για τις 100 δόσεις

Πως μπορεί ένας φορολογούμενος να ψαλιδίσει τις προσαυξήσεις

Χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet για να δουν πως θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή.

Tα πληκτρολόγια και τα ποντίκια πήραν κυριολεκτικά φωτιά καθώς υπολογίζεται ότι 10.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι, όμως, πρέπει να προσέξουν καθώς για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση, μετά την αίτηση μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες θα πρέπει να καταβάλουν σε τράπεζα την πρώτη δόση.

Στο νέο νόμο υπάρχουν ρυθμίσεις με τις οποίες κάποιος μπορεί να ψαλιδίσει κατά πολύ τις προσαυξήσεις.

Αν, για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος οφείλει 3.000 ευρώ, οπού τα 2.000 είναι φόρος και τα 1000 ευρώ προσαυξήσεις, πληρώνοντας ένα 500άρικο γλιτώνει 1000 και τα υπόλοιπα 2000 μπορεί να τα ρυθμίσει σε εκατό δόσεις

Όσο μικρότερη είναι η δόση, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει και κάποιος να ξεπληρώσει το χρέος αν είναι διαχειρίσιμο.

Ωστόσο. οι φορολογούμενοι που θέλουν να γλιτώσουν μεγάλο μέρος των προσαυξήσεων πρέπει να βιαστούν καθώς σε 7 μέρες, στις 27 Απριλίου, λήγει η προθεσμία της ευνοϊκής ρύθμισης-εξπρές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top