Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 17/04/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Πτωτικά κινήθηκε η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με την ειδησεογραφία να εστιάζεται στην κρίση ρευστότητάς της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και στα μικτά σήματα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ένα νέο μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για πιθανή ρήξη στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, στάθηκε η αφορμή να επιδεινωθεί το επενδυτικό κλίμα και να παρατηρηθούν ρευστοποιήσεις θέσεων για την κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.51%, 1.9% και 0.57%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών παρατηρήθηκε το παράδοξο γεγονός κατά το οποίο οι εγχώριες εξελίξεις οδήγησαν σε πτώση τις Ευρωπαϊκές αγορές, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν σε εξαιρετικά κρίσιμα επίπεδα, με το διετές να ξεπερνάει τις 28 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας, καταγράφοντας κέρδη κατά 1.13%. Σε αυτή την εξέλιξη οδήγησε η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών προς το τέλος της συνεδρίασης, σχετικά με την υπερκάλυψη του στόχου για τα κρατικά έσοδα του Μαρτίου.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές παραμέρισαν τα βελτιωμένα τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως οι Goldman Sachs και Citigroup και επικεντρώθηκαν στην τελευταία μέτρηση για τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 12.000 σε εβδομαδιαία βάση. Αυτή η είδηση ήρθε να επιβαρύνει το ήδη ομιχλώδες τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), προκαλώντας αντίστοιχο αντίκτυπο στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, αλλά και στο Δολάριο. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να καταγράψουν οριακές απώλειες κατά 0.04%, 0.06% και 0.08%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, με τον Hang Seng να ��νισχύεται κατά 0.17% και να κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 1.05%, με τις απώλειες να αποδίδονται στη διακύμανση του Γιέν.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ανοδικές τάσεις σήμερα το πρωί, σημειώνοντας κέρδη κατά 0.15%, 0.10% και 0.10%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0777), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7213) και το Ιαπωνικό Γιέν (128.22).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο και στο κλείσ��μο μιας αρκετά ενδιαφέρουσας εβδομάδας από τη σκοπιά των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των Δεικτών Τιμών Καταναλωτή Ευρωζώνης και ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top