Τρισέ: Το κλειδί το κρατά η ελληνική κυβέρνηση

«Ορθά έκλεισε τη γραμμή πίστωσης στην Ελλάδα ο Ντράγκι»

Την εκτίμηση ότι δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και την Ευρώπη ένα Grexit εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Έχω την ισχυρή ελπίδα ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική. Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για τον πολύ απλό λόγο ότι θα αποφασίσει ποιο είναι το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας» τόνισε ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η πορεία των διαπραγματεύσεων: «Αν υπάρξει καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα ανάκαμψης και επιστρέψει η εμπιστοσύνη είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τρόποι επιτυχούς διαπραγμάτευσης του προβλήματος του χρέους. Το ελληνικό πρόβλημα είναι να διαπραγματευτεί και να υπογράψει το συντομότερο δυνατό ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάκαμψης».

Στη συνέχεια, ο Τρισέ υπερασπίστηκε τον Μάριο Ντράγκι όσον αφορά την απόφαση να κλείσει τη γραμμή πίστωσης στην Ελλάδα: «Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, διότι η Ελλάδα δήλωνε και δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρη πως θα αποπληρώσει το χρέος της. Μπορείς να δανείσεις νέο χρήμα με εγγυήσεις που ο ίδιος ο δανειζόμενος λέει ότι δεν είναι βέβαιος πως είναι καλές;».

Παράλληλα, ο Τρισέ «υπερασπίστηκε» τη Γερμανία χαρακτηρίζοντας «πολύ απλοϊκή» την άποψη ότι αυτή ευθύνεται για τη σκληρή στάση εναντίον της Ελλάδας: «Η Γερμανία δεν είναι μόνη. Yπάρχει το Eurogroup, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμφωνούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top