Τρισέ: Το κλειδί το κρατά η ελληνική κυβέρνηση

«Ορθά έκλεισε τη γραμμή πίστωσης στην Ελλάδα ο Ντράγκι»

Τρισέ: Το κλειδί το κρατά η ελληνική κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και την Ευρώπη ένα Grexit εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Έχω την ισχυρή ελπίδα ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική. Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για τον πολύ απλό λόγο ότι θα αποφασίσει ποιο είναι το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας» τόνισε ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η πορεία των διαπραγματεύσεων: «Αν υπάρξει καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα ανάκαμψης και επιστρέψει η εμπιστοσύνη είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τρόποι επιτυχούς διαπραγμάτευσης του προβλήματος του χρέους. Το ελληνικό πρόβλημα είναι να διαπραγματευτεί και να υπογράψει το συντομότερο δυνατό ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάκαμψης».

Στη συνέχεια, ο Τρισέ υπερασπίστηκε τον Μάριο Ντράγκι όσον αφορά την απόφαση να κλείσει τη γραμμή πίστωσης στην Ελλάδα: «Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, διότι η Ελλάδα δήλωνε και δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρη πως θα αποπληρώσει το χρέος της. Μπορείς να δανείσεις νέο χρήμα με εγγυήσεις που ο ίδιος ο δανειζόμενος λέει ότι δεν είναι βέβαιος πως είναι καλές;».

Παράλληλα, ο Τρισέ «υπερασπίστηκε» τη Γερμανία χαρακτηρίζοντας «πολύ απλοϊκή» την άποψη ότι αυτή ευθύνεται για τη σκληρή στάση εναντίον της Ελλάδας: «Η Γερμανία δεν είναι μόνη. Yπάρχει το Eurogroup, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμφωνούν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top