Συγχωροχάρτι για... παλαιούς φόρους μέχρι 26 Μαΐου δίνει η κυβέρνηση!

Πληρώστε και γλιτώστε πρόστιμα και τόκους

Συγχωροχάρτι για... παλαιούς φόρους μέχρι 26 Μαΐου δίνει η κυβέρνηση!

​Πασχαλινό δωράκι, έστω και καθυστερημένα έχει η κυβέρνηση για όσους φορολογούμενους υποβάλουν έως τις 26 Μαΐου εκπρόθεσμες αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις Ε9 και λοιπών τελών και φόρων για έτη μέχρι και το 2014, απαλλάσσοντάς τους από πρόστιμα και τόκους!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν από δύο έως 100 δόσεις τις οφειλές τους με κούρεμα από 30% έως και 90% σε πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης υποβολής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση κρύβεται πίσω από το κείμενο διάταξης που έχει περιληφθεί στο άρθρο 4 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4321/2015 για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΟY, τα τελωνεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα η διάταξη ορίζει ότι:

«Στη ρύθμιση του άρθρου 1 (σ.σ. στη ρύθμιση των 100 δόσεων) δύνανται, επίσης, να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη, και οφειλές που έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών ετών, περιόδων και υποθέσεων μέχρι και 31.12.2014».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ΦΜΥ, φορολογίας μεταβιβάσεων, δωρεών, γονικών παροχών ή κληρονομιών ακινήτων, Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ΕΝΦΙΑ και λοιπών φόρων για παρελθόντα έτη μέχρι και το 2014, μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις και να δηλώσουν τα ποσά που έκρυψαν από την εφορία, είτε πληρώνοντας τους φόρους εφάπαξ με πλήρη απαλλαγή από πρόστιμα και τόκους, ή με δόσεις και έκπτωση στα πρόστιμα από 30% - 90%.

Ο Ελεύθερος Τύπος σημειώνει επίσης ότι με τη ρύθμιση αυτή πολλοί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άλλοι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν συνολικά ή εν μέρει από τα πρόστιμα που κινδυνεύουν να χρεωθούν αν εντοπιστούν οι παραβάσεις τους.

Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν όχι μόνο επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και μισθωτοί, συνταξιούχοι, εισοδηματίες και αγρότες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top