Το Bloomberg στο ψυγείο μας: Οι Έλληνες δεν αγοράζουν ολόκληρο αρνί!

Η Βαρβάκειος σφύζει από Έλληνες που κοιτούν, αλλά δεν αγοράζουν

Το Bloomberg στο ψυγείο μας: Οι Έλληνες δεν αγοράζουν ολόκληρο αρνί!

​Στις πασχαλινές αγορές των Ελλήνων αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζοντας πως οι Έλληνες είναι πλέον πολύ διστακτικοί στις αγορές τους.

«Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν σήμερα ένα ολόκληρο αρνί 10 κιλών, αγοράζουν 3-4 κιλά μόνο» εξηγεί κρεοπώλης της Βαρβάκειου Αγοράς και προσθέτει «Το αρνί είναι για όσους έχουν εισόδημα 50.000 ευρώ ή και παραπάνω τον χρόνο. Θα αγοράσουν αργότερα ή την τελευταία στιγμή για να βρουν καλύτερη τιμή. Δεν έχει πολύ δουλειά φέτος. Όπως λέμε: κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μπορεί η Βαρβάκειος να είναι πλημμυρισμένη από κόσμο, ωστόσο οι περισσότεροι κοιτούν και δεν αγοράζουν, καθώς η χώρα βρίσκεται για πέμπτη χρονιά σε λιτότητα με περικοπές μισθών και συντάξεων ως αντάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια σε δάνεια για να αποφύγει τo Grexit.

«Είμαστε σε αναμονή περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί. Ακριβώς, όπως με τα πάθη του Χριστού. Οι τράπεζες δεν δίνουν ούτε ένα σεντ σε επιχειρήσεις σαν τη δική μας. Πριν είχαμε ένα περιθώριο ακόμη και 40 ημερών για να πληρώσουμε. Τώρα πρέπει πρώτα να πληρώσουμε και μετά να λάβουμε το εμπόρευμα» εξομολογείται στο Bloomberg, μια άλλη επιχειρηματίας που πουλάει καφέ, κονιάκ και ελληνικά παραδοσιακά φρούτα.

Φέτος, όπως τονίζει το δημοσίευμα, η συζήτηση γύρω από τους πάγκους των τροφίμων είναι ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό για μισθούς και συντάξεις, αφού η κυβέρνηση αποπληρώνει το ΔΝΤ μία ημέρα πριν την Μεγάλη Παρασκευή στο Ορθόδοξο ημερολόγιο.

«Τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας είναι θέμα εδώ και εβδομάδες. Είναι πραγματικά σε μια κατάσταση, όπου προφανώς ξύνουν ακόμη και τον πάτο» δήλωσε στο Bloomberg, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch, Τ.Μόεκ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top