Δημήτρης Μάρδας: Υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της δόσης

Παράταση στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων με ημερομηνίες-φωτιά

Δημήτρης Μάρδας: Υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της δόσης

​Την διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας όμως ότι η καταβολή της δόσης είναι θέμα πολιτικής απόφασης, που θα λάβει το μέγαρο Μαξίμου

«Χρήματα υπάρχουν. Από εκεί και πέρα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Υπάρχουν τα χρήματα για τις 9 Απριλίου. Πρόθεση από την κυβέρνηση να τα πληρώσει υπάρχει; Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση που θα παρθεί στον χρόνο που πρέπει» δήλωσε το πρωί στο Mega o Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Δεν πρόκειται εμείς να πληρώνουμε τις δόσεις και να κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις στην χώρα» είπε στην εφημερίδα Real News ο Πάνος Καμμένος.

Τα χρήματα που απαιτούνται για τη δόση στο ΔΝΤ είναι 458 εκατ. ευρώ για τις 9 Απριλίου, ενώ στις 8 Απριλίου θα γίνει έκδοση εντόκων γραμματίων για 1,4 δις.

«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις της εξαιτίας άθλιων εκβιασμών και παραπλανητικών διλημμάτων, όχι για λόγους ενδοκομματικής πίεσης, αλλά γιατί μια τέτοια υποχώρηση θα αντιπροσώπευε ένα πραγματικό Βατερλό για την ίδια και κυρίως για τον τόπο μας» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εφημερίδα «Αγορά».

Η ελληνική πλευρά αναμένει τη συνέχιση της συζήτησης στις 8 και 9 Απριλίου και από τους εμπειρογνώμονες που προετοιμάζουν τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος αναζωπύρωσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών αν δεν υπάρξει συμφωνία.

«Αν είμαστε ικανοποιημένοι το φέρνουμε στη Βουλή αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι το πηγαίνουμε στο λαό. Γιατί λαϊκή εντολή για ρήξη δεν έχουμε, εντολή για εξωφρενικές απαιτήσεις και συνέχιση του μνημονίου ως είχε δεν έχουμε, έχουμε εντολή για να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν καταφέρουμε τότε επαναλαμβάνω θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή» είπε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διέταξε την προσωρινή ανάκληση των τεχνικών κλιμακίων λόγω της μικρής προόδου που έχει επιτευχθεί στις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, αποδίδοντας την ανάκληση στο Πάσχα των Καθολικών αλλά και την προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top