ΠΡΟΣΟΧΗ: Κομμένο το χαρτζιλίκι στα παιδιά σας - Θα θεωρείται… ΤΕΚΜΗΡΙΟ!

Στο μικροσκόπιο χορηγίες, γονικές παροχές και δωρεές

​Κομμένο το χαρτζιλίκι από εδώ και μπρος από τους γονείς στα παιδιά τους, αφού σύμφωνα με νέα εγκύκλιο, δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών που ξεπερνούν τα 300 ευρώ ετησίως θα θεωρούνται τεκμήριο.

Όπως αναφέρει, η Ημερησία, εξαίρεση έχουν οι δωρεές προς το Δημόσιο, δήμους, ΑΕΙ, νοσοκομεία, κλπ, ενώ οτιδήποτε δίνουν σε χρήματα οι γονείς πάνω από το ποσό των 300 ευρώ το χρόνο θα θεωρείται τεκμήριο και θα πρέπει να δικαιολογηθεί.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

«Δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων λογίζεται η ετήσια δαπάνη για δωρεές, γονικές παροχές ή χορηγίες χρηματικών ποσών, εφόσον αυτά υπερβαίνουν ετησίως τα τριακόσια (300) ευρώ, εκτός από τις δωρεές προς το Δημόσιο, τους δήμους και τις κοινότητες του κράτους, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία, που αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και τα προνοιακά ιδρύματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα (κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου), ως και τα προνοιακά ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου των οποίων οι εν γένει δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται τουλάχιστον κατά εβδομήντα τοις εκατό (70%) με επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Μάλιστα στο νέο έντυπο Ε1 έχει προστεθεί και καινούργιος κωδικός για τις δωρεές και τις γονικές παροχές σε χρήμα.

Η εφημερίδα τονίζει ακόμα ότι οι γονικές παροχές σε χρήμα φορολογούνται από το 1ο ευρώ με συντελεστή 10% και το τεκμήριο που προστίθεται αφορά στον γονιό, ο οποίος καλείται και να δικαιολογήσει τα χρήματα βάσει του εισοδήματός του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top